Regels en Authoriteit bij Leerlingen en Leraren (REALL-talk)

Deelname & vergoeding

Wie zoeken wij?

Voor de Reall-Talk studie zijn we op zoek naar middelbare school docenten die les geven aan bovenbouwklassen en daarnaast meer willen vertellen over hun persoonlijke manier van lesgeven.

Wat houdt deelname in?

Reall-Talk bestaat uit 3 onderdelen, 2 vaste onderdelen en 1 extra onderdeel. Het eerste onderdeel bestaat uit klasobservaties. Hiervoor komt de onderzoeker bij u langs om 1 á 2 van uw lessen te observeren. In het tweede onderdeel wordt u door de onderzoeker geïnterviewd over uw persoonlijke manier van lesgeven en uw kijk op het vak van docent. Dit interview zal een uur duren. In het extra onderdeel gaat u met een van uw leerlingen in gesprek over een scenario dat betrekking heeft op een specifieke regel, of het overtreden hiervan.

Word ik vergoed voor mijn deelname?

Ja, na afronding van ieder onderdeel ontvangt u als leraar een digitale cadeaukaart. Alle leerlingen die deel uitmaken van de klasobservaties zullen na afloop van de les ook een klein bedankje krijgen voor hun deelname. Leerlingen die deelnemen aan onderdeel 3 zullen ook een digitale cadeaukaart ontvangen.